BAŞKANIMIZIN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85’nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanımız Sayın Evren Evrim ÖZDEMİR, güçlü toplulukların temelinde güçlü kadınların olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce vermesinin Türk milletinin kadına verdiği değerin de bir göstergesi olduğunu ifade eden Başkanımız, "Türk kadını dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları çok daha önce elde etmiş, bu doğrultuda modern ve çağdaş bir Türkiye için tüm fedakarlıkları yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir" dedi.

Torul Belediyesi olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanımız, "Bu vesileyle koşulsuz sevgileri ve sonsuz hoşgörüleriyle hayatımıza anlam katan emeğin ve özverinin simgesi, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü tebrik ediyorum." dedi.